Theatergenootschap

Theatergenoten worden ruim van te voren geïnformeerd over de voorstellingen en kunnen als eersten de kaarten in de voorverkoop kopen. Dus meer kans op een goede zitplaats op de gewenste datum. Kaarten voor de voorstelling zijn voor Theatergenoten in de voorverkoop €17,50 per stuk.

Wilt u lid worden van ons theatergenootschap? Er zitten geen kosten verbonden aan het lidmaatschap.

Stuur een email met uw gegevens naar:

Brief aan theatergenoten - juli 2022

Beste Theatergenoten,

2 jaar geleden alweer stuurden we jullie deze opname. Onze 1,5 meter repetities in De Steeg. Voor Peer Gynt. Waarin we aankondigden dat we dat in 2021 zouden gaan opvoeren.

Het werd anders….

Peer Gynt is een fysieke voorstelling voor ons als spelers. Dichtbij elkaar in het spel. Dus kozen we voor iets anders: De Revisor. Maar voordat we konden gaan uitvoeren, letterlijk een week van tevoren, gooide COVID weer roet in het spreekwoordelijke eten. Wat hebben we gebaald! Want toneel spelen is onze hobby!

Nog steeds repeteren we iedere dinsdag in De Steeg, nu het weer kan. Wel hebben we een belangrijk besluit genomen ten aanzien van onze uitvoeringen. Voortaan gaan we in maart spelen. De reden? Allereerst merken wij al jaren dat het plannen van het repetitieproces lastig is. Veel leden zijn in het voorjaar op vakantie en in de zomer repeteren we niet. Na de zomer moeten we dan enorm pieken om in november klaar te zijn. Daarnaast is er in het najaar een grotere kans op een coronagolf wat spelen onzeker maakt . Bovendien is november altijd een drukke maand in De Steeg.

Dat betekent dat u als trouwe theatergenoot in uw agenda mag zetten 17 t/m 26 maart 2023. Niet voor een keer maar voor altijd in maart! Wij zullen u dan op tijd uitnodigen om kaartjes te bestellen in de voorverkoop. Kaartjes kosten €17,50 per stuk en we voeren net als altijd 8 keer uit.

Naast de voorbereidingen voor de voorstellingen hebben we de afgelopen tijd gebruikt om bezig te zijn met Ernst en Luim 3.0. Wat houdt dat in?

In coronatijd bestond Ernst en Luim 90 jaar. Het verenigingsleven is in die jaren erg veranderd. Dat was voor ons aanleiding om te kijken hoe we er nog 90 jaar aan vast kunnenplakken.

Wat gaan we doen?

  • Samenwerken met andere verenigingen in de gemeente Heusden: bijvoorbeeld Ark Park dag, 25 jaar gemeente Heusden, Landmarkt Heusden, Picknick van Greunsvenpark, Jeugdvakantiewerk.
  • Het verder laten groeien van Jong Ernst en Luim (JEL).
  • Bestuur is uitgebreid met 2 jongere leden.
  • Ernst en Luim wil een vereniging zijn waar iedereen zich welkom voelt. Dat zullen we ook uiten in onze communicatie de komende tijd. We gaan ook op andere plekken spelen en voeren een actieve wervingscampagne voor nieuwe leden. Dat heeft reeds geresulteerd in 10 nieuwe leden voor zowel voor als achter de schermen. Daar zijn we super blij mee!

Op onze website vinden u meer informatie: www.ernstenluimhaarsteeg.nl

Graag tot volgend jaar bij de uitvoering van Peer Gynt!

Hartelijke groet,

Annemieke Calatz namens

Alle Ernst & Luimers