Jong Ernst en Luim


Visie

Cultuur is belangrijk voor onze samenleving. We bouwen en werken samen aan een leefbare en fijne leefomgeving en delen die samen. Samen theater maken is mooi en bijzonder en daarom maakt Ernst & Luim al 90 jaar ieder jaar een theaterproductie van prima kwaliteit.

Talent ontdekken, talent ontwikkelen, trainen en repeteren. Door improvisatie, bewegings-expressie, teksttoneel en stemtraining krijgen onze leden een ruim aanbod van theater onder professionele leiding. Soms hoort daar ook een lied of stukje cabaret bij, met steeds als resultaat een mooie voorstelling voor ons publiek.


Missie

Dit jaar bestaat onze toneelvereniging maar liefst 90 jaar en willen we onze brede theaterervaring graag overdragen en delen met jongeren in onze directe omgeving. Jongeren tussen 11 en 18 jaar die uiteraard in theater geïnteresseerd zijn.

Quote van een speelster

“Als spelers van Ernst & Luim ervaren we steeds weer hoe mooi en bijzonder het is om toneel te spelen, theater te maken, samen te spelen en op het podium te staan. Met toneelspelen leer ik nieuwe aspecten van mezelf kennen, leer ik mezelf beter kennen en wordt ik uiteindelijk sterker. Ik leer de spot te delen met een ander, ik leer ook om soms op de voorgrond te staan. Ik leer articulatie en hoe het is om in de huid van een ander te kruipen en door dat te doen ervaar ik hoe die ander zich voelt. Door theater wordt ik een blijer en completer mens!”

Ambitie

Ernst en Luim wil op hoog niveau amateurtheater blijven brengen. Omdat het ons naast plezier ook in het dagelijkse leven veel brengt, willen we onze ruime ervaring en het plezier wat we ervaren met het spelen, graag delen met jonge mensen uit onze directe omgeving. Daarom richten we per september 2020 een jeugdafdeling op.

Voor de jeugd


Sta jij graag in de spotlights en sta je graag op het podium. Ben je juist onzeker of verlegen en wil je graag iets zelfverzekerder worden? Kruip je graag in de huid van een ander, heb je veel fantasie en vind je het leuk om samen te spelen? Dan is dit je kans om 8 theaterlessen en een presentatie bij Ernst & Luim te winnen! Plezier is het belangrijkste. Wij bieden fijne gratis theaterlessen in een goede sfeer.Theaterlessen als cadeau

Normaal krijg je een cadeautje op je verjaardag, dit keer geven wij een cadeautje. We bieden 15 plaatsen aan, in onze nieuwe jeugdafdeling van Ernst & Luim. Dit aanbod is voor alle jeugd uit de directe omgeving van Haarsteeg, in ieder geval woonachtig in de Gemeente Heusden.


We bieden

  • Fijne lessen in een goede sfeer en vertrouwde omgeving
  • We werken in een groep en dus ga je samen met anderen spelen
  • We repeteren onder leiding van een professionele regisseur en vakkundige begeleiders
  • Steeds op de dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur in Dorpscafé De Steeg, in Haarsteeg
  • 8 repetities en een eindpresentatie


Wat gaan we doen:

Tijdens de repetities zullen we ons richten op verschillende elementen van theater:

  • Improvisatietheater
  • Bewegingstheater
  • Stemgebruik en articulatie
  • Transformatie
  • Teksttoneel


Hoe maak je kans? Schrijf dan naar jong@ernstenluimhaarsteeg.nl