Productie 2021 GEANNULEERD

De Revisor

Een komedie geschreven door Nicolai Gogol, de vertaling is van de hand van Maaike van Rijn en onze regisseur Anneke Schröder heeft een bewerking gebruikt die geïnspireerd is door het Nationaal toneel.

Na een jaar van workshops en zonder uitvoering staan we straks in november weer helemaal klaar voor ons publiek. Wij hebben het gemist, het spelen, het wekelijks samen zijn en onze uitvoeringen met en voor ons trouwe publiek. Theater is voor ons belangrijk en dat delen we graag met jullie.

Korte inhoud

De burgemeester van een provinciestadje krijgt te horen dat er onverwacht een revisor langskomt, een inspecteur van de overheid. Paniek! Want de bestuurders schuiven elkaar baantjes toe, steken links en rechts wat smeergeld in hun zak en maken zich niet druk over publieke taken.
Erger nog… de revisor zou al onder een schuilnaam in de stad zijn gesignaleerd. Snel wordt hij opgespoord en in de watten gelegd, want zo’n man moet je te vriend houden. Al snel begrijpt de reiziger die op doortocht is, dat de bestuurders van de stad hem voor een belangrijke functionaris houden. Hij grijpt zijn kans.

De Revisor van Gogol is een satirische komedie uit 1835 en het oorspronkelijke verhaal speelt zich af in Rusland. Wij hebben het naar Nederland verplaatst.

Voor onze spelers een uitdaging, het is alweer wat jaren geleden dat we ons in een komedie verdiept hebben. Maar wij houden wel van een uitdaging. Voor onze spelers is het een cadeautje om wekelijks weer op de planken te staan en straks u te trakteren op een mooie en gezellige uitvoering in Dorpscafé de Steeg.


Geschreven door Nikolaj Gogol

Regie: Anneke Schröder


Uitvoeringsdata en kaartverkoop 2021