Jong Ernst en Luim speelt

MIDZOMERNACHTSDROOM

Een komedie van Shakespeare

Regie: Babbet Rijsdijk-Lambrechts

Zaterdag 1 juni 2024 14.00 uur
Zaterdag 1 juni 2024 20.00 uur
Zondag 2 juni 2024 14.00 uur

Let op: Aanvang matinee is 14.00 uur

(op de poster/flyer staat 14.30 uur, dat is niet juist)

Zondag 2 juni is UITVERKOCHT

Dorpscafé De Steeg in Haarsteeg

Kaartverkoop start 15 april

Tickets: € 10,- / € 7,50 (<18 jaar)

Hulp nodig bij bestellen?  Stuur een e-mail naar info@ernstenluimhaarsteeg.nl

Jong Ernst en Luim speelt: Midzomernachtsdroom. Ze hebben hun tanden gezet in een echte Shakespeare welke bewerkt is naar een komische, toegankelijke en jeugdige versie door Marcel Roijaards.


Midzomernachtsdroom, in dit sprookje volgen we het mooie liefdesverhaal over de prachtige Hermia en haar geliefde Lysander. Hun liefde is oprecht maar komt toch voor vele moeilijkheden te staan. De vader van Hermia, Egeus is niet akkoord met de liefde tussen de twee omdat hij een geschiktere kandidaat had om met zijn dochter te huwen. Zijn oog was gevallen op Demetrius, een man met een goed voorkomen die al heel lang zijn liefde wijdt aan Hermia. 
Jammer genoeg blijft deze liefde onbeantwoord, maar de immer enthousiaste en dolverliefde Helena wil tot het uiterste gaan om Demetrius’ liefde wel te winnen. Doordat Hermia en Lysander de zegen van hertog Theseus en Hipolyta niet krijgen, vluchten ze ten einde raad het bos in. Wat ze niet weten is dat ze tot op de hielen gevolgd worden door een woedende Demetrius en een wanhopige Helena. De rust zullen ze daar zeker niet vinden, want ze zijn niet de enige die zich schuil houden in het groene gebladerte van dit bos. Naast de toneelgroep die hard aan het repeteren is voor hun top-stuk voor de aankomende bruiloft van de Hertog en de Hertogin, leven in het bos ook koning Oberon en koningin Titania met hun elfenvolk. Oberon en Titania hebben een enorme ruzie. Titania wil niets liever dan de kinderen alleen opvoeden, maar dat is tegen de wil van koning Oberon in. Hij zint op wraak en stuurt zijn sluwe, ondeugende handlanger Puck het bos in op zoek naar een speciale bloem. Wanneer het sap van de bloem drupt op de ogen van een slapende, zal diegene verliefd worden op de eerste persoon die deze ziet na het ontwaken. Met deze list wil Oberon Titania betoveren, zodat hij haar weer voor zich kan winnen. 

Wanneer Puck in het bos de wanhopige Helena ziet, besluit hij om de magische bloem voor haar liefdesgeluk uit te proberen. Hij besluit niet puur bij Titania wat sap in de ogen te druppelen, maar ook bij de andere geliefden.
Dit leidt tot een verrassende wendingen in de liefde.